MartinBakar

Det ska inte bara smaka bra, det ska ju va' gott också! Matbloggstoppen

Rabarberkaka Till Avslutningskväll Med Klassen

Kategori: Allmänt

Detta receptet är för en långpanna.

Till detta behöver du:
150 gram smör/margarin
4 dl socker
4 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
ströbröd och flytande margarin (till formen)
pärlsocker
7-9 stora rabarber
Du gör såhär:

Smeten

1. Vispa ihop smöret och sockret så att det blir poröst, med elvisp.(Vispa alltid lite till. Det ska inte finnas några smörklumpar kvar)
2. Tillsätt äggen, ett åt gången. Vispa ordentligt mellan varje.
3. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Häll sedan ner det i smör-,ägg-, sockersmeten. Rör ner det. (Om du använder elvisp så verkar inte bakpulvret lika bra.
Rabarberna

4. Ta av blasten, skala dem och skär de i ca 1,5 cm långa bitar.
Sammanställning

5. Smöra och bröa en långpanna.
6. Klicka ut smeten och fördela ut den så gott som det går över långpannan (Det kan vara lite trixit, använd en vanlig kökskniv för bästa funktion.)
7. Tryck ut rabarbera tätt mellan varandra. Strö till sist över pärlsocker.
Innan gräddning
8. Gräddas i nedre delen av ugnen till den fått fin färg. (Sätt klockan på 30 minuter och se hur den ser ut, vakta den sedan om ej klar.)
Servering

9. Serveras med glass, grädde eller vaniljsås.
Såhär blev den när den var klar


Laga & Njut! :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: