MartinBakar

Det ska inte bara smaka bra, det ska ju va' gott också! Matbloggstoppen

trerätters middag hos Jönssons

Kategori: Allmänt

Ja, det var ju ett tag sedan jag uppdaterade bloggen senast. Det har varit mycket med skolan och så nu ju. 
Men NU hoppas jag att det ska bli fler uppdateringar!
 
För någon vecka sedan var alla i familjen borta utom jag som skulle göra en trerätters middag till familjen. Vi hade då väldigt mycket av våra äpplen som fungerar på till att båda baka och laga mat på. 
 
Till förrätt blev det:
Rostat bröd, skivat äpple, valnötter, honung
Såhär blev förrätten. 
 
 

Till huvudrätt blev det:
Ugnstekt citronmarierad kyckling, hemmagjorda äppelrösti, bearnaisås, lite grönsaker.
 
Det såg så gott ut att jag inte hann fota innan jag började äta. 
 

Till efterrätt blev det:
Sockerstekta äpplen i kanel, vispad grädde, smulade digestivekex, äppelsky från stekningen.
Till detta serverades även äppelmuffins.
Såhär blev äppelmuffinsen. Riktigt stora och mättande.
 
 
Till vänster ser ni stekta äpplen i socker och kanel med smulade digestive på. 
Till höger ser ni vispad grädde och skysåsen som blev över från äppelstekningen.
 
 

Som ni säkert har märkt var dagens röda tråd äpple. Äpple är en tacksam råvara som man kan göra mycket olika saker med. 
 
 
 
Laga & Njut! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: