Idag när det inte är det bästa vädret är det lika bra att baka lite BRÖD!
Så det gjorde jag efter lunch. Det blev ett bröd som jag har växt upp med hela mitt liv, men som jag aldrig haft receptet på.
Jag får inte heller skriva ut receptet. Men det är ett normalt recept!
Såklart, som alla andra bröd måste det jäsa. 30 + 30 minuter.
Brödet efter första jäsning.
Bröden efter att ha varit i ugnen.
Om man kan baka några bröd kan man nästan baka alla. De flesta bröd bygger på samma principer. Sen när man väl kan de, så är det bara fantasin som sätter stopp för vad du kan göra. Man kan ha i nötter, frukt, olika sorters mjöl och mycket, mycket mer. Bröd kan varieras på de allra flesta sätt.
Ja, det var ju ett tag sedan jag uppdaterade bloggen senast. Det har varit mycket med skolan och så nu ju.
Men NU hoppas jag att det ska bli fler uppdateringar!
För någon vecka sedan var alla i familjen borta utom jag som skulle göra en trerätters middag till familjen. Vi hade då väldigt mycket av våra äpplen som fungerar på till att båda baka och laga mat på.
Till förrätt blev det:
Rostat bröd, skivat äpple, valnötter, honung
Såhär blev förrätten.
Till huvudrätt blev det:
Ugnstekt citronmarierad kyckling, hemmagjorda äppelrösti, bearnaisås, lite grönsaker.
Det såg så gott ut att jag inte hann fota innan jag började äta.
Till efterrätt blev det:
Sockerstekta äpplen i kanel, vispad grädde, smulade digestivekex, äppelsky från stekningen.
Till detta serverades även äppelmuffins.
Såhär blev äppelmuffinsen. Riktigt stora och mättande.
Till vänster ser ni stekta äpplen i socker och kanel med smulade digestive på.
Till höger ser ni vispad grädde och skysåsen som blev över från äppelstekningen.
Som ni säkert har märkt var dagens röda tråd äpple. Äpple är en tacksam råvara som man kan göra mycket olika saker med.