Senare i helgen!
Kategori: Allmänt
Detta är det som jag ska göra i helgen någon gång !:)
Kategori: Allmänt
Detta är det som jag ska göra i helgen någon gång !:)
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Jag gjorde dubbel sats på receptet. Det blir lagom mycket till en långpanna :) jag skriver det dubbla receptet här :
14 dö mjöl
50 gram jäst
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
Svarta oliver
Rosmarin
Flingsalt
Olja
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader ( fingervarmt ), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. ( jag använde assistenten men det går precis lika bra att göra det för hand ). Degen ska vara ganska kletig. Jäs under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut defen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 min. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
4. Tryck hål med fingrarna i degen där du trycker ner oliverna. Strö ut rosmarin och flingsalt. Skvätt på lite olja.
5. Grädda mitt i ugen ca 15 minuter !
Laga & Njut!:)
Kategori: Allmänt
Recept !
4msk smör
2,5dl mjölk
3dl mjöl
1msk socker
4tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
Gör såhär:
1.Värm smör och mjölk till det att smöret har smält helt. Låt svalna lite.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Vispa ihop äggen lite snabbt med en gaffel bara. Blanda sedan ner äggen med smöret och mjölken.
4. Blanda ner alla ingredienser tillsammans i en bunke. Tillsätt eventuell choklad( mängden bestämmer du själv. )
5. Stek de på medelhög värme. Helst utan smör på plattan. Det blir inte lika krispiga då ;)
Laga & Njut!
Kategori: Allmänt
Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta här vad farbror freij tar fram...
Ja , det är då det som jag inte vet. Senast fick jag några bra förslag som jag ser fram emot att testa!
Men det hade varit övertrevligt om du hade länkat sitt bästa recept till mig :)
Till bilden då. Vi i Sverige har det bra med våra mått etc
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter.
3. Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
4. Blanda mjöl och bakpulver( lite extra ) och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
5. Hacka chokladen grovt och blanda den och hasselnötterna i smeten.
6. Klicka 1-2 matskedar ( du kan göra de större om du vill, det är bara godare om de är större ) smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter ( om du gör de större, så måste de självklart vara längre inne i ugnen )
Laga & Njut ! :)
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Om det är någon som har något förslag på vad jag ska göra nästa gång kan ju allting slänga dit en kommentar.
Om ni orkar så länka receptet oxå :)
Tack ! =)
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt