MartinBakar

Det ska inte bara smaka bra, det ska ju va' gott också! Matbloggstoppen

Marmorerad brownie + lite gott

Kategori: Allmänt

Ja. Det var ett tag sedan man gjorde ett inlägg här. Hela hemsidan är omgjord, vilket uppskattas mycket. 
 
Som alla säkert redan vet så är Brownies väldigt gott! Så varför inte göra de ännu godare?
 
Det fick bli Marmorerad Brownie med creamcheese och smultron
 

Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
 
Brownie

300 gram mörk choklad
200 gram smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 
Creamcheese
 

200 gram philadelphiaost
1/2 dl socker
1 ägg 
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, formen skall vara 20*30 cm. ( Jag gjorde 1,5 sats eftersom jag hade en större form. Men om du har en passande form, så kör på det ! )
 
 2. Börja med chokladsmeten. Smält choklad och smör tillsammans i en bunke över vattenbad.
 
3. Vispa socker och ägg poröst. Rör ner den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
 
4. Vispa separat ihop alla ingredienser till creamcheese-smeten
 
5. Häll först i chokladsmeten i formen, sedan creamcheese-smeten. Dra  med en kriv genom kakan så att det blandas lätt. Tryck ut bären på ytan.
 
6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna på galler, i formen. Ställ sedan in i kylen för att svalna i minst en timme (gärna över natten). Skär den i lagom stora rutor (allt beror på hur sugen man är).
 
 
Såhär blev en av många utsökta rutor
 
 
Hela kakan
 
 
 
Hoppas att det inte dröjer fullt lika länge innan nästa inlägg.
 
 
Laga & Njut!

bullbak

Kategori: Allmänt

Helt vanliga kanelbullar
Alla har ju ett recept på kanelbullar hemma.
Det är sällan man orkar ställa sig och baka hemma, men det är ju så värt besväret. För de blir ju farligt goda.
Såhär blev mina kanelbullar.





Man kan göra Vaniljbullar också. Då byter man bara ut kanel mot vaniljsocker. Just that simple.
Det var allt för detta inlägget. Ville bara uppmana er att baka bullar, det går snabbt och är olidligt gott.
Laga & Njut!

Morotskaka med Glasyr tillsammans med Lo

Kategori: Allmänt

Igår var det en helt vanlig tråkig dag, regn och massa rusk. Vad passar då bättre än att baka med en kär gammal vän. Vi beslutade oss för att baka Den Ultimata Morotskakan




Såhär blev kakan. Pyntad med lite morötter, citronmeliss och smultron.



Precis som med Pannacottan ( receptet här: http://martinbakar.blogg.se/2012/june/choklad-pannacotta.html )
var detta något alldeles nytt för mig. Varför inte testa något nytt liksom. Jag ångrar mig verkligen inte.
Receptet
Receptet som jag skriver här blir inte ens så stor kaka, men väääldigt god.
Ingredienser
Morotskakan:
2 medelstora morötter eller 1 dl morotspuré
2 dl vetemjöl
1,75 dl strösocker
lite salt
0,5 tsk bikarbonat
0.5 msk kanel
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl rapsolja
1 ägg
Glasyr:
100 gram philadelphiaost ( orginal )
drygt 1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Gör såhär
1. Koka morötterna mjuka. Mosa de med stavmixer till en puré. Låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna. Rör i oljan och ägget till en jämn smet. Tillsätt sedan morotspuréen.
3. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. ( provstickan ska vara torr, då är kakan klar )
4. Låt kakan svalna. ( Viktigt att den är helt sval, annars smälter glasyren) Gör under tiden glasyren.
Glasyr:
5. Blanda philadelphiaosten, florsockret och vaniljsockret.
6. Bre ut glasyren över kakan. Dekorera kakan hur ni vill, bara det blir fint !
(Inte bästa bilden, jag vet ) Såhär ser kakan ut uppskuren. Fint med
de olika lagerna



En till bild.


Mums!

Detta är ett recept som absolut kommer att göras om.
Laga & njut!

Choklad-Pannacotta

Kategori: Allmänt

Denna vardagliga kväll ville jag lyxa till det lite extra. Det fick då bli Pannacotta





Hur ett glas med pannacotta blev.


Jag har inte tidigare gjort pannacotta så detta var något helt nytt för mig. Som jag såg fram emot att göra.
Här kommer receptet:
Detta receptet räcker till 4 portioner ( som ni alla vet så är dessa portioner väldigt små och därför räkna att detta recept räcker till ca 3 personer )
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 gram mjölkchoklad ( det går såklart bra med vilken chokladsort som helst. Ta vad du har hemma )
0,75 gelatinblad
( Om man ska anpassa sig till gelatinbladen så kan man bara omvandla de andra ingredienserna såhär:
drygt 2,5 dl vispgrädde
drygt 2,5 msk socker
133 gram choklad
1 gelatinblad
Detta räcker till ca 4 personer )
Gör såhär
1. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ställ det sedan för att svalna vid sidan i 10 minuter med lock på.
2. När det gått 5 minuter av tiden på grädd-,sockerblandningen lägger du gelatinbladet i blöt i 5 minuter.
3. Under tiden gelatinbladet absorberar vatten och grädd-,sockerblandningen gosar till sig väntar chokladen på att bli hackad. Hacka chokladen smått så det blir lättare att den smälter snabbare.
4. När väntan är över så skall gelatinbladet kramas ur på vatten och röra ner det i grädd-,sockerblandningen till det är helt smält.
5. Häll i  chokladen och vispa tills all choklad är smält. "Smeten" skall ha fått en jämn färg över hela. Häll nu upp den i passande glas eller liknande.
6. Ställ glasen i kylen i ca 3 timmar till choklad-"smeten" har stelnat helt.
Servera med frukt!
Är man många i familjen måste man göra mycket.


Gladeligen kommer jag att återkomma till detta recept för ännu en god dessert.
Laga & Njut !


Rabarberkaka Till Avslutningskväll Med Klassen

Kategori: Allmänt

Detta receptet är för en långpanna.

Till detta behöver du:
150 gram smör/margarin
4 dl socker
4 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
ströbröd och flytande margarin (till formen)
pärlsocker
7-9 stora rabarber
Du gör såhär:

Smeten

1. Vispa ihop smöret och sockret så att det blir poröst, med elvisp.(Vispa alltid lite till. Det ska inte finnas några smörklumpar kvar)
2. Tillsätt äggen, ett åt gången. Vispa ordentligt mellan varje.
3. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Häll sedan ner det i smör-,ägg-, sockersmeten. Rör ner det. (Om du använder elvisp så verkar inte bakpulvret lika bra.
Rabarberna

4. Ta av blasten, skala dem och skär de i ca 1,5 cm långa bitar.
Sammanställning

5. Smöra och bröa en långpanna.
6. Klicka ut smeten och fördela ut den så gott som det går över långpannan (Det kan vara lite trixit, använd en vanlig kökskniv för bästa funktion.)
7. Tryck ut rabarbera tätt mellan varandra. Strö till sist över pärlsocker.
Innan gräddning
8. Gräddas i nedre delen av ugnen till den fått fin färg. (Sätt klockan på 30 minuter och se hur den ser ut, vakta den sedan om ej klar.)
Servering

9. Serveras med glass, grädde eller vaniljsås.
Såhär blev den när den var klar


Laga & Njut! :)