MartinBakar

Det ska inte bara smaka bra, det ska ju va' gott också! Matbloggstoppen

Choklad-Pannacotta

Kategori: Allmänt

Denna vardagliga kväll ville jag lyxa till det lite extra. Det fick då bli Pannacotta





Hur ett glas med pannacotta blev.


Jag har inte tidigare gjort pannacotta så detta var något helt nytt för mig. Som jag såg fram emot att göra.
Här kommer receptet:
Detta receptet räcker till 4 portioner ( som ni alla vet så är dessa portioner väldigt små och därför räkna att detta recept räcker till ca 3 personer )
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 gram mjölkchoklad ( det går såklart bra med vilken chokladsort som helst. Ta vad du har hemma )
0,75 gelatinblad
( Om man ska anpassa sig till gelatinbladen så kan man bara omvandla de andra ingredienserna såhär:
drygt 2,5 dl vispgrädde
drygt 2,5 msk socker
133 gram choklad
1 gelatinblad
Detta räcker till ca 4 personer )
Gör såhär
1. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ställ det sedan för att svalna vid sidan i 10 minuter med lock på.
2. När det gått 5 minuter av tiden på grädd-,sockerblandningen lägger du gelatinbladet i blöt i 5 minuter.
3. Under tiden gelatinbladet absorberar vatten och grädd-,sockerblandningen gosar till sig väntar chokladen på att bli hackad. Hacka chokladen smått så det blir lättare att den smälter snabbare.
4. När väntan är över så skall gelatinbladet kramas ur på vatten och röra ner det i grädd-,sockerblandningen till det är helt smält.
5. Häll i  chokladen och vispa tills all choklad är smält. "Smeten" skall ha fått en jämn färg över hela. Häll nu upp den i passande glas eller liknande.
6. Ställ glasen i kylen i ca 3 timmar till choklad-"smeten" har stelnat helt.
Servera med frukt!
Är man många i familjen måste man göra mycket.


Gladeligen kommer jag att återkomma till detta recept för ännu en god dessert.
Laga & Njut !


Kommentarer


Kommentera inlägget här: