MartinBakar

Det ska inte bara smaka bra, det ska ju va' gott också! Matbloggstoppen

Släng ihop - Efterrätt

Kategori: Allmänt

En fredagkväll efter en god middag runt kl 18.00 kan man inte gå sugen till sängs. Därför bestämde jag mig för att göra en efterrätt. Jag hade inte tiden till att göra något från början. Så jag fick slänga ihop lite av det jag hade hemma i kyl och frys. 
 
Det blev de Marmorerade Browniesen, länk hittar du här
 
De blev egen chokladsås, länk hittar du här 
 
Det blev Chokladrutor: Smält 100 gram choklad i vattenbad. Bre ut chokladen på en plat med bakplåtspapper på. Låt nästam stelna helt. Skär ut i små rutor, lägg i burk för frysning. Använd vid passande tillfälle.
 (Man brukar använda dessa till Schwartswaldtårta, men har inte gjort någon sån på länge så det fick bli till denna efterrätten!)
 
Det blev något slags Bär (i detta fallet blev det smultron, eftersom det är säsong för dem nu)
 
Det blev Krossad Chokladglass. (Man kan såklart göra sin egna glass. Bara det att jag inte hade tiden för detta nu)
 
Bilden är inte rättvis till hur gott det var, det säger jag bara!
 

Detta är ett typiskt exempel på att man med nästan vad som helst kan göra något gott.
 
 
Laga & Njut!

Marängsviss - Barnsligt Gott

Kategori: Allmänt

För några dagar sedan var vi riktigt gottesugna i Jönssonfamiljen. Vad är godare än en marängsviss?
När man var på kalas när man var mindre, var det nästan alltid marängsviss till efterätt. Vilka fina minnen man har fått tillsammans med marängsvissen!
 
Såhär blev marängsvissen.
 

Man kan ju göra en marängsviss hur man själv vill, ha i vad man vill, slänga ihop det. Ja jag vet inte vad. Jag valde att göra den på mitt sätt.
 
Recept på marängsviss a la Martin:
 
Ingredienser
 
Grädde
maräng
något slags bär
chokladsås
 
Lägg som sagt ihop det som du vill!
 
Egen chokladsås

1 dl mjölk 
1 dl kakao
1,5 dl socker
 
Koka upp alla ingredienser til kakaon har löst sig (vispa bort klumparna). Låt puttra i ca 5 minuter. Häll upp i skål för att svalna. Servera till passande mål.
 
 
 
 
 
Man kan aldrig få för mycket marängsviss
 
 
Laga & Njut!