MartinBakar

Det ska inte bara smaka bra, det ska ju va' gott också! Matbloggstoppen

Morotskaka med Glasyr tillsammans med Lo

Kategori: Allmänt

Igår var det en helt vanlig tråkig dag, regn och massa rusk. Vad passar då bättre än att baka med en kär gammal vän. Vi beslutade oss för att baka Den Ultimata Morotskakan




Såhär blev kakan. Pyntad med lite morötter, citronmeliss och smultron.



Precis som med Pannacottan ( receptet här: http://martinbakar.blogg.se/2012/june/choklad-pannacotta.html )
var detta något alldeles nytt för mig. Varför inte testa något nytt liksom. Jag ångrar mig verkligen inte.
Receptet
Receptet som jag skriver här blir inte ens så stor kaka, men väääldigt god.
Ingredienser
Morotskakan:
2 medelstora morötter eller 1 dl morotspuré
2 dl vetemjöl
1,75 dl strösocker
lite salt
0,5 tsk bikarbonat
0.5 msk kanel
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl rapsolja
1 ägg
Glasyr:
100 gram philadelphiaost ( orginal )
drygt 1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Gör såhär
1. Koka morötterna mjuka. Mosa de med stavmixer till en puré. Låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna. Rör i oljan och ägget till en jämn smet. Tillsätt sedan morotspuréen.
3. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. ( provstickan ska vara torr, då är kakan klar )
4. Låt kakan svalna. ( Viktigt att den är helt sval, annars smälter glasyren) Gör under tiden glasyren.
Glasyr:
5. Blanda philadelphiaosten, florsockret och vaniljsockret.
6. Bre ut glasyren över kakan. Dekorera kakan hur ni vill, bara det blir fint !
(Inte bästa bilden, jag vet ) Såhär ser kakan ut uppskuren. Fint med
de olika lagerna



En till bild.


Mums!

Detta är ett recept som absolut kommer att göras om.
Laga & njut!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: